Fx6 - GTA Aquaria Forum - Aquarium Fish & Plants serving the Greater Toronto Area.
GTA Aquaria Forum - Aquarium Fish & Plants serving the Greater Toronto Area.

Go Back   GTA Aquaria Forum - Aquarium Fish & Plants serving the Greater Toronto Area. > FRESHWATER > Equipment
Register FAQ Members List Calendar Advertise Search Today's Posts Mark Forums Read Advertise

Equipment Tanks, stands, heaters, filters, and all your favourite aquarium hardware in one place. Discuss.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-17-2019, 11:55 PM   #1
yellownuts
Junior Member
 
Join Date: Mar 2018
Location: Woodbridge
Posts: 13
Feedback Score: (0)
yellownuts is on a distinguished road
Default Fx6

Hi , I just bought a Fluval FX6 I find that the out water flow is weak ? any suggestions ,,,
yellownuts is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-12-2019, 07:51 PM   #2
lemuj
Devoted Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Milton Ontario
Posts: 551
Feedback Score: (25)
lemuj will become famous soon enough
Default

Were you able to fix this? I had the same issue before and a lot of tiny bubbles blows. I removed all the filter media's and it improve a little bit. Mind you it happened after I cleaned the motor. So I took part the motor/pump out and reinstall back. And that fixes it for me.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
lemuj is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2019, 09:46 PM   #3
Jhw1126
Junior Member
 
Jhw1126's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 23
Feedback Score: (1)
Jhw1126 is on a distinguished road
Default

Recently I fixed mine(weak flow and vibrations noise) by removing some media, and do a maintenance on the motor. Wash the filter pad thoroughly, you can't imagine how dirty it can be after one month of use in some tank even with prefillter and sump.

Doing well the last few week

Btw could be defective motor unit, mine came defective.
Try running it empty, check the flow
they will send you new motor unit when you reach out to them with proof of purchase.
Jhw1126 is offline   Reply With Quote
 
Old 12-08-2019, 10:22 AM   #4
UsAndThem
Devoted Member
 
UsAndThem's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: toronto
Posts: 212
Feedback Score: (11)
UsAndThem is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by yellownuts View Post
Hi , I just bought a Fluval FX6 I find that the out water flow is weak ? any suggestions ,,,
Did you make sure that the In and output Valves are completely open ?
In all seriousness i have forgotten that before when I was running two FX6 on a 180.
UsAndThem is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.